Nota de informare privind prelucrarea datelor personale in cadrul ArenaIndustriei.ro

Bine ati venit in centrul de informare privind prelucrarea datelor personale, de la ArenaIndustriei.ro. Iata despre ce discutam in acest document. Pe scurt, iti spunem ce date folosim, in ce scopuri si pentru cata vreme, cine are acces la ele si alte astfel de lucruri.

Cine este compania care administreaza ArenaIndustriei.ro?

Ce sunt datele cu caracter personal?

Informatiile pe care le colectam

Date furnizate de tine, in mod direct

Utilizarea siteului ArenaIndustriei.ro

Cookieuri si alte tehnologii similare

Opțiunile tale privind cookie-urile

Catre cine transferam aceste informatii

Divulgarea către terți

Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti

Transfer de informatii in afara Uniunii Europene

Ce drepturi ai, ca utilizator al ArenaIndustriei.ro?

Securitate

Schimbari in nota de informare

Informatii de contact

Cum se poate conforma o companie la GDPR

Cine este compania care administreaza ArenaIndustriei.ro?

REVEN Solutions SRL (denumita in continuare “ArenaIndustriei.ro”, “arenaindustriei, “noi” sau similar) este o companie cu raspundere limitata din Romania, avand sediul in Timisoara, Str. Constantin cel Mare, Nr.  107, Bl. B248, Et. 2, Ap 11, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J35/286/ 2015, cod fiscal RO34076291.

ArenaIndustriei.ro este o comunitate online care are ca scop principal informarea celor care sunt interesati de productia din Romania si simplificarea identificarii unui producator sau furnizor. Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu cititorii nostri la diverse momente sau punem la dispozitia publicului cititor o platforma prin intermediul careia pot schimba opinii si informatii cu privire la anumite probleme din productie, despre procese de vanzare sau afaceri in general.

Documentul de mai jos este foarte important, pentru ca el explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Te rugam sa il citesti cu atentie, pentru ca ne-am straduit sa explicam aici o serie de principii si concepte utile atat in interactiunea cu siteul nostru, cat si in interactiunea cu mediul online, in general.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Potrivit GDPR, „date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoană vizată”). O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Nu există o listă a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor să realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv că o dată poate deveni într-un anumit context dată cu caracter personal, iar în alt context să fie pur și simplu o informație fără valoare de dată cu caracter personal.

Iată câteva exemple de date cu caracter personal:

  • numele;
  • domiciliul sau reședința cuiva;
  • o adresă de e-mail (inclusiv adresele de tipul andrei.popescu@firma.ro);
  • numărul de buletin, pașaport sau carte de identitate;
  • date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil)*;
  • un IP;
  • un cookie ID;
  • silueta cuiva din înregistrările CCTV;
  • un număr de înmatriculare al unei mașini;

Definiția datelor cu caracter personal mai conține câteva elemente importante:

  1. Datele personale vizează informații privind persoanele fizice, nu persoane juridice. Distincția e importantă pentru că, spre exemplu, numărul de înregistrare de la Registrul Comerțului, Codul fiscal ori alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal. Mai mult, atunci când o adresă de e-mail ori un număr de telefon vizează în mod clar o persoană juridică (ex. e-mailurile de tip contact@ sau telefoanele de la un call-center public al unei companii), atunci nu vorbim despre date cu caracter personal.
  2. Nu contează dacă prelucrarea acestor date personale se face prin intermediul unui sistem automat ori prin intermediul unui sistem neautomatizat (ex. prelucrare manuala), dacă aceasta face parte dintr-un sistem structurat de evidență a datelor. Singurul lucru important e că vorbim despre o prelucrare a unui astfel de tip de date.

Mai multe informații pentru înțelegerea a ce sunt datele cu caracter personal se pot obține citind Opinia nr. 4 din 2007 privind conceptul de date cu caracter personal, emis de Grupul de Lucru Articol 29.

Simplificând definiția de mai sus, am putea concluziona că datele personale înseamnă date care se referă la o persoană în viață care poate fi identificată:

  1. folosind aceste date; sau
  2. pornind de la aceste date și folosind informații suplimentare care sunt sau pot intra în posesia operatorului de date.

Informatiile pe care le colectam

ArenaIndustriei.ro colecteaza datele personale in doua modalitati importante:

  1. Informatie furnizata direct de tine, prin intermediul formularelor ArenaIndustriei.ro (spre exemplu, ca urmare a inregistrarii ca membru al comunitatii ArenaIndustriei.ro, ca urmare a solicitarii unui serviciu ArenaIndustriei.ro, ca urmare a abonarii la newsletterele ArenaIndustriei.ro).
  2. Informatii pe care le obtinem atunci cand ne folosesti serviciile (spre exemplu, prelucram istoricul interactiunilor tale cu newsletterele noastre pentru a putea intelege si limita newsletterele la cele care te intereseaza).

Date furnizate de tine, in mod direct

ArenaIndustriei.ro utilizează formulare prin care iti poti face cont, poti comenta la articole, poti scrie intrebari in forumul ArenaIndustriei.ro, iti poti face un cont de consultant ori te poti inregistra la newsletterele informative ArenaIndustriei.ro.

Acestea includ câmpuri precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la datele de sediul social al companiei tale, problema pe care ai vrea sa ti-o lamureasca cineva, etc.

Folosim aceste date pentru a-ti permite accesul in site si pentru a putea livra serviciile pe care ai ales sa le primesti (newsletter, raspunsuri in forum, comentariul la articole etc.). Baza legală pentru această prelucrare este intrarea și executarea unui contract la care esti parte (ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii).

S-ar putea să trebuiască să solicităm, de asemenea, informații fiscale suplimentare, în cazul în care suntem obligați prin lege să depunem declarații fiscale în legătură cu serviciile comandate de tine. In acel caz, ne vom referi la adresa ta (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obliga sa le colectam si prelucram in legatura cu tranzactia in cauza. In aceasta situatie, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligatia de a ne conforma cu prevederile din legislatie.

Nu vă folosim datele pentru a vă trimite comunicări de marketing decât dacă optați în mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar și în astfel de cazuri, vă asigurăm că aveți o opțiune ușor de folosit pentru a vă dezabona (retrageți consimțământul) în orice moment, fie în comunicarea însăși, fie contactând-ne, așa cum este indicat în secțiunea 9.

Site-ul nostru vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiteti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării dvs. și / sau de a păstra o evidență a reclamației dvs., a solicitării de consultanta și a altora similare. Aceste date sunt stocate timp de 5 ani.

Utilizarea siteului ArenaIndustriei.ro

ArenaIndustriei.ro colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi siteul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, colecteaza si un istoric paginilor pe care le accesezi.

Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile siteului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele cititorilor ArenaIndustriei.ro. ArenaIndustriei.ro foloseste, de asemenea, cookie-uri, despre care puteti citi in sectiunea de mai jos.

Cookieuri si alte tehnologii similare

Cookie-urile sunt mici fisiere text, plasate pe terminalul unui cititor, care joaca rolul de memorie a siteului. Ori de cate ori omul in cauza acceseaza un anumit site, acesta poate scrie sau citi in cookie-ul pe care l-a plasat pe terminal tot felul de informatii pe care cititorul le-a transmis, deja, catre website, direct sau indirect. Ulterior, de aici s-au dezvoltat si alte tehnologii care vizeaza acelasi tip de scop. Am incercat sa descriem fiecare astfel de tehnologie mai jos.

Noi folosim cookie-uri și tehnologii similare pe ArenaIndustriei.ro.

Cookie-urile sunt fișiere text mici plasate pe computer sau pe dispozitive mobile când accesați site-uri web. Cookie-urile „directe” sunt stabilite de domeniile pe care le vizitați în acel moment (ex. ArenaIndustriei.ro). Cookie-urile „terțe” sunt stabilite de alte domenii decât cele ale site-urilor pe care le vizitați (ex. alte domenii decat ArenaIndustriei.ro).

Beaconii web sunt imagini pixel transparente care sunt utilizate pentru colectarea de informații despre utilizarea site-ului.

La fel ca in cazul cookie-urilor, tehnologia care permite stocarea locala permite websiteurilor sa stocheze informatie pe un terminal (computer, telefon mobil etc). Aceasta tehnologie permite o stocare, de regula, persistenta si, spre deosebire de cookie-uri, datele stocate acolo nu sunt transferate pe internet ori de cate ori websiteul este vizitat de un anumit cititor. ArenaIndustriei.ro nu foloseste astfel de tehnologii.

Codul de publicitate mobilă este un identificator unic (ID) stabilit de sistemul de operare al dispozitivului dvs. mobil. Acest ID ajuta aplicațiile pe care le instalați pe dispozitiv și care pot conține reclame sa va recunoasca. Majoritatea dispozitivelor permit aplicațiilor să acceseze în mod prestabilit ID-ul de publicitate mobil. Cu toate acestea, puteți modifica setările dispozitivului pentru a împiedica dispozitivul să partajeze acest cod cu diverse aplicații. Verificați secțiunea „Ajutor” pentru sistemele de operare pentru a afla mai multe despre gestionarea ID-urilor de publicitate mobilă. Pe Android, Publicitate înseamnă ID-ul de publicitate Android, pe dispozitive iOS înseamnă ID-ul pentru agentul de publicitate (IDFA).

Mai jos, ne vom referi la cookie-uri, beacon-uri web, stocare locală și ID-ul de publicitate mobilă, ca la „cookie-uri și tehnologii similare”.

Cele mai multe cookie-uri pot fi incluse intr-una dintre categoriile de mai jos:

(a) Strict Necesare: Aceste cookie-uri sunt esentiale in furnizarea serviciilor solicitate de catre cititori. Fara ele, websiteul nu poate functiona ori livra serviciile furnizate.

Mai jos este o descriere detaliata a cookie-urilor strict necesare pe care le foloseste ArenaIndustriei.ro:

Host (Familie de cookieuri) Nume (cookie ID) Domeniul care plaseaza cookie-ul Scopul cookie-ului Perioada de viata a cookie-ului
Necesare CookieConsent ArenaIndustriei.ro Stochează stadiul consimțământului utilizatorului pentru acest domeniu 1 an
Necesare PHPSESSID ArenaIndustriei.ro Pastrează statusul sesiunii pentru cererile de pagini Sesiune

 

(b) Performanta: Aceste cookie-uri colectează informații despre modul în care cititorii utilizează un site web, cum ar fi paginile cele mai populare, ce metodă de conectare între pagini este cea mai eficientă și dacă utilizatorii întâmpină mesaje de eroare de pe paginile web. Aceste cookie-uri ne permit să oferim o experiență de înaltă calitate cititorilor nostri, precum și să măsuram audiența paginilor ArenaIndustriei.ro. Informațiile colectate de aceste cookie-uri nu identifică utilizatorii. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea funcționării site-ului nostru.

Acest website utilizeaza Google Analytics, un program de analiza a traficului de internet furnizat de Google, Inc. („Google”). Google Analytics utilizează cookie-uri pentru a ajuta ArenaIndustriei.ro să analizeze modul în care utilizatorii utilizează site-ul. Informațiile generate de cookie despre utilizarea ArenaIndustriei.ro (inclusiv adresa dvs. IP) vor fi transmise și stocate de Google pe serverele din irlanda.

Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către tine a ArenaIndustriei.ro, al compilării rapoartelor privind activitatea site-ului și în furnizarea altor servicii legate de activitatea ArenaIndustriei.ro. Google poate, de asemenea, să transmită aceste informații unor terțe părți, în cazul în care acest lucru este cerut prin lege sau în cazul în care aceste terțe părți sunt imputerniciti care prelucreaza informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor prin selectarea setărilor corespunzătoare din browserul dvs. Cu toate acestea, rețineți că, dacă faceți acest lucru, este posibil să nu puteți utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web.

ArenaIndustriei.ro a ales sa nu activeze functiile de remarketing, respectiv rapoartele privind functiile publicitare, pentru a nu va deranja intimitatea. De asemenea, din acelasi motiv, ArenaIndustriei.ro nu a activat functia User-ID, menita sa asigure asocierea datelor de interacțiune de pe diferite dispozitive și din mai multe sesiuni. In plus, ArenaIndustriei.ro a activat functia de anonimizare a IP-urilor dumneavoastra, pentru ca Google sa nu poata fi utilizate de google in alt scop decat cel necesar pentru analiza traficului ArenaIndustriei.ro.

O detaliere a cookie-urilor de performanta utilizate de ArenaIndustriei.ro se regaseste mai jos:

Host (Familie de cookieuri) Nume (cookie ID) Domeniul care plaseaza cookie-ul Scopul cookie-ului Perioada de viata a cookie-ului
Performanță _ga google-analytics.com Folosit pentru deosebi utilizatorii 2 ani
Performanță _gid google-analytics.com Folosit pentru deosebi utilizatorii 24 ore
Performanță _gat google-analytics.com Folosit pentru gestionarea ratei de cereri 1 minut
Performanță vuid vimeo.com Folosit pentru analizarea utilizatorilor vimeo 2 ani
Performanță _abexps vimeo.com Folosit pentru AB testing 1 an

(c) Functionale: Aceste cookie-uri tin minte alegerile pe care le faci, pentru a imbunatati experienta ta.

Mai jos e o descriere detaliata a cookieurilor functionale pe care le foloseste ArenaIndustriei.ro:

Host (Familie de cookieuri) Nume (cookie ID) Domeniul care plaseaza cookie-ul Scopul cookie-ului Perioada de viata a cookie-ului

 

(d) Cookie-urile de direcționare și de publicitate: Aceste cookie-uri colectează informații despre obiceiurile tale de navigare pentru a face publicitatea relevantă pentru tine și interesele tale. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a limita numărul vizualizari ale unei reclamă, precum și pentru a ajuta la măsurarea eficacității campaniilor publicitare.

O descriere detaliata a cookie-urilor de directionare si publicitate utilizate de noi, mai jos:

Host (Familie de cookieuri) Nume (cookie ID) Domeniul care plaseaza cookie-ul Scopul cookie-ului Perioada de viata a cookie-ului
Publicitate __gfp_64b gemius.pl Colectează informații despre cum folosește utilizatorul site-ul. 1000 zile
Publicitate Gdyn gemius.pl Colectează informații despre cum folosește utilizatorul site-ul. 5 ani
Publicitate GAD gemius.pl Colectează informații care pot fi folosite pentru personalizarea publicității 5 ani

 

Opțiunile tale privind cookie-urile

Poți ajusta setările de confidențialitate din browser pentru a bloca toate cookie-urile; cu toate acestea, acest lucru ar putea afecta grav experiența ta de navigare, deoarece multe site-uri web ar putea să nu funcționeze corect. Browserul iti poate permite să stergi toate modulele cookie la închiderea browserului. Această opțiune, totuși, duce la ștergerea cookie-urilor persistente, care pot stoca preferințele și setările tale personalizate pe site-urile pe care le vizitezi în mod regulat. Cu toate acestea, este posibil să pastrezi modulele cookie dorite, întrucât browserul dvs. Iti poate permite să specifici site-urile care sunt întotdeauna sau niciodată autorizate să utilizeze modulele cookie.

Mai multe detalii despre modul de ștergere a cookie-urilor sau modul de gestionare a cookie-urilor în diferite browsere de internet pot fi găsite accesând linkurile de mai jos:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari web and iOS.

Pentru a opta sa nu mai fii urmarit de Google Analytics te rugam sa vizitezi:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

IAB a construit următorul site web pentru a oferi informații specifice cu privire la problemele de confidențialitate legate de publicitatea pe internet: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Informații complete despre modul în care organizațiile utilizează modulele cookie sunt disponibile la adresa: www.allaboutcookies.org

Catre cine transferam aceste informatii

Vom dezvălui datele tale personale numai pentru scopurile și pentru acele terțe părți enumerate mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a te asigura că datele personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu legislația în vigoare.

Divulgarea catre companiile din grupul ArenaIndustriei.ro

Informațiile tale personale pot fi comunicate oricărei companii care face parte din grupul nostru, care include compania noastră mamă REVEN Solutions SRL, în cazul în care considerăm că este în interesul nostru legitim să o facă în scopuri administrative interne (de exemplu, CRM, ERP) sau pentru auditarea și monitorizarea proceselor noastre interne.

Putem, de asemenea, să transferam informațiile tale personale cu companiile din grupul nostru, care ne furnizeaza produse și servicii, cum ar fi sistemele de tehnologie a informației. Accesul la informațiile tale personale este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale și pot include angajații din departamentele de marketing, tehnologia informației și de securitate.

Divulgarea către terți

Vom transmite datele tale personale, acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoaștere, catre următoarele categorii de terți:

(a) companiile care ne furnizează produse și servicii (imputerniciti), cum ar fi:

(i) agențiile media, cum ar fi cele care organizează campanii promoționale și cele care administrează site-ul ArenaIndustriei.ro;

(ii) servicii de market research: analiză, publicitate, strict pentru nevoile ArenaIndustriei.ro;

(iii) agenții de infrastructură (alte părți care gestionează newsletter-ul de e-mail, marketing prin SMS sau alte tipuri de marketing, suport clienți sau activități de vânzare in numele nostru), strict pentru ArenaIndustriei.ro;

(iv) furnizorii și suportul sistemelor tehnologiei informației, inclusiv arhivarea e-mailurilor, furnizorii de telecomunicații, serviciile de back-up și recuperare în caz de catastrofe și serviciile de securitate cibernetică.

(b) companiile implicate în funcționarea site-ului nostru web, în cazul în care nu ne oferă un serviciu.

(c) alte parti, cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire.

De asemenea, vom dezvalui datele tale personale unor terte parti:

  1. Daca ne dai consimtamantul tau pentru aceasta dezvaluire;
  2. Catre persoane care demonstreaza ca actioneaza legal in numele tau;
  3. Acolo unde este in interesul legitim al ArenaIndustriei.ro sa administreze, sa creasca si sa isi dezvolte afacerea:
    1. Daca vindem afacerea sau parti din aceasta, am putea dezvalui datele tale personale catre cumparatorul potential al afacerii ori partilor sale, avand in vedere necesitatea de a mentine continuitatea afacerii.
    2. Daca ArenaIndustriei.ro ori o parte substantiala a bunurilor sale sunt achizitionate de o terta parte, caz in care datele cu caracter personal prelucrate de ArenaIndustriei.ro vor face parte din proprietatile transferate.
    3. Daca suntem obligati prin lege sa dezvaluim un anumit tip de informatie, in cazul unor solicitari legale a funcționarilor guvernamentali, ori in situatia in care suntem obligati sa respectam cerințele de securitate națională sau de aplicare a legii sau pentru a preveni activitatea ilegală.
  4. pentru a răspunde oricăror reclamații, pentru a ne proteja drepturile sau drepturile unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau
  5. pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranța ArenaIndustriei.ro, angajaților noștri, clienților, furnizorilor sau altor persoane.

Unii dintre acești destinatari (inclusiv afiliații noștri) pot folosi datele tale în țări care nu fac parte din Spațiul Economic European. Consultați dedicata de mai jos pentru mai multe detalii despre acest aspect.

Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti

Orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale în conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege și prin contract) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dvs. Personale doar în scopurile specific identificate de noi. Vom asigura întotdeauna că orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale sunt supuse obligațiilor de confidențialitate și de securitate în conformitate cu contractele semnate cu ei și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea îndoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când dezvăluirea nu este decizia noastră.

Cu exceptia situatiilor detaliate în mod expres mai sus, niciodată nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile tale personale unei terțe părți fără a te notifica și, dacă este cazul, fara a obține consimțământul tau.

Transfer de informatii in afara Uniunii Europene

Informațiile personale pot fi prelucrate de către personalul nostru care operează în afara SEE, alți membri ai grupului nostru sau ai unor operatori terți de date pentru scopurile menționate mai sus.

Dacă furnizăm orice informații cu caracter personal despretine unor astfel de entitati aflate in afara SEE, vom lua măsurile adecvate pentru a ne asigura că destinatarul iti protejează în mod corespunzător informațiile personale, în conformitate cu această notă de informare. Aceste măsuri includ:

– în cazul furnizorilor de servicii cu sediul în SUA, încheierea cu aceștia a unor acorduri contractuale standard aprobate de Comisia Europeană sau asigurarea că aceștia s-au înscris in programul Privacy Shield (a se vedea mai departe https://www.privacyshield.gov/welcome); sau

– în cazul furnizorilor de servicii cu sediul în alte țări din afara SEE (inclusiv Japonia), încheierea de acorduri contractuale standard ale Comisiei Europene cu aceștia.

Mai multe detalii despre pașii pe care îi luăm pentru a-ti proteja informațiile personale în aceste cazuri sunt disponibile la noi, la cerere, contactând-ne (vezi secțiunea 9 de mai jos) în orice moment.

Ce drepturi ai, ca utilizator al ArenaIndustriei.ro?

Regulamentul recunoaște persoanelor vizate o serie de 8 drepturi importante (operatorul este cel obligat să se asigure de respectarea lor):

  1. Dreptul la informare (am discutat mai devreme despre el) – art. 13 și 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate să știe, chiar de la momentul la care se face colectarea modul în care se vor utiliza acele date, către cine vor fi ele dezvăluite ori transferate, ce drepturi au persoanele în cauză cu privire la datele prelucrate etc.
  2. Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR. Iti permite sa obtii, din partea noastra, o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la alte informații utile.
  3. Dreptul la ștergerea datelor – art. 17 GDPR. Iti permite sa obtii din partea noastra ștergerea datelor cu caracter personal te privesc, fără întârzieri nejustificate. Exista, totusi, si excepții de la această regulă, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
  4. Dreptul la rectificarea datelor – art. 16 GDPR. Iti permite sa obtii de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc.
  5. Dreptul la restricționarea datelor – art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. În unele situații, între momentul în care, spre exemplu, luam decizia de a șterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării) și ștergerea efectivă a datelor, ne trimiti o cerere prin care te opune ștergerii, motivând faptul că ai nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Ca urmare a unei astfel de solicitări, vom “îngheața” datele oprind prelucrarea lor pentru o anumită perioadă de timp.
  6. Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care le-ai furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale iti vor fi oferite, într-un format structurat, pentru ca tu să poti decide că le descarci sau, dimpotrivă, că le trimiti unui alt operator..
  7. Dreptul la opoziție – art. 21 GDPR. Ai dreptul de a se opune, spre exemplu, prelucrării datelor tale personale, atunci când acestea sunt prelucrate în scop de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care iti poti exercita acest drept, trebuie mentionat, spre exemplu, ca in toate newsletterele care provin de la ArenaIndustriei.ro (indiferent ca vorbim despre newsletttere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii sau produse ArenaIndustriei.ro) vei avea intotdeauna posibilitatea sa te dezabonezi. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea ta cu ArenaIndustriei.ro sa existe doar cata vreme ti-o doresti.
  8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. ArenaIndustriei.ro nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.
  9. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Te rugam sa ai in vedere si urmatoarele:

Perioada de timp: Vom încerca să răspundem la solicitarea ta în termen de 30 de zile și putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. În toate cazurile, dacă această perioadă este extinsă, te vom informa despre termenul de prelungire și despre motivele care au condus la aceasta.

Restricționarea accesului: în anumite situații, este posibil să nu-ți putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Fără identificare: în unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele dvs. personale datorită identificatorilor pe care îi furnizați în solicitarea dvs. În astfel de cazuri, în cazul în care nu vă putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să vă conformăm solicitării dvs. de a vă executa drepturile legale descrise în această secțiune, cu excepția cazului în care furnizați informații suplimentare care să vă permită identificarea. Vă vom informa și vă vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor legale: Pentru a vă exercita drepturile legale, te rugăm să accesezi Contul tău din ArenaIndustriei.ro, sectiunea Drepturile mele potrivit GDPR, de unde vei putea primi răspuns instantaneu la cererile tale. In cazul in care nu esti multumit de acest raspuns, te rugam sa ne contactezi în scris (inclusiv în format electronic) la datele de contact furnizate în secțiunea Contact de mai jos.

Securitate

ArenaIndustriei.ro se angajează să protejeze datele tale personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, modificării, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii și ia toate măsurile de precauție rezonabile pentru a proteja confidențialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor măsuri organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului și blocarea fișierelor fizice în dulapurile de depozitare. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

În timpul furnizării către tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informații între tine și noi, pe internet, nu este complet sigură (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Intelegi, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul tau risc. Odată ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

Schimbari in nota de informare

Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, să modificăm practicile noastre de confidențialitate și să actualizăm și să efectuăm modificări la această nota de informare în orice moment. Din acest motiv, te încurajăm să te intorci în permanență la această nota. Acest document este actual de la data care apare în partea de sus a documentului. Vom trata datele tale personale într-o manieră compatibilă cu notificarea de confidențialitate în baza cărora au fost colectate, cu excepția cazului în care avem consimțământul tau să le tratăm diferit.

Informatii de contact

Te rugăm să ne adresezi întrebările tale cu privire la obiectul protecției datelor și orice solicitări în exercitarea drepturilor tale legale la următoarele date de contact:

[gdpr@arenaindustriei.ro],

[Timisoara, Str. Constantin cel Mare, Nr. 107, Bl. B248, Et. 2, Ap. 11].

Vom investiga și încerca să rezolvăm orice cerere sau plângere cu privire la utilizarea sau dezvăluirea informațiilor tale personale.

Dacă nu esti mulțumit de răspunsul nostru, poti face o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Poți găsi mai multe informații despre procesul de la

http://dataprotection.ro/?page=procedura_de_solutionare_a_plangerilor.